Zeven kleine maar belangrijke dingen om te observeren in Jaren 15 Haarmode

loading...

Zeven kleine maar belangrijke dingen om te observeren in Jaren 15 Haarmode – Jaren 70 Haarmode

De appel valt niet ver van de boom. Naast het sympathieke en gastvrije karakter hebben Max (22) en Sam (18) Wessels ook de liefde voor het kappersvak van hun vader Ron (53) geërfd. Sinds dit jaar werken pa en zijn zonen voor het eerst samen in de salon die in 1979 werd geopend door Fred Vilten en in Volendam is uitgegroeid tot een begrip. ,,Dit geeft je als vader een trots gevoel”, glimt Ron, die al 23 jaar de scepter zwaait in kapsalon Fred Vilten Barbers.

Kapsels jaren 80

Kapsels jaren 80

Een paar dagen per week rijden ze gezamenlijk met de auto vanuit hun woonplaats Graft naar Volendam en weer terug. Max werkt nu vier dagen en binnenkort vijf dagen per week in de kapperszaak. Sam loopt nog stage en krijgt na afronding van zijn studie – eind dit jaar –een vast dienstverband.
De broertjes zijn in zekere zin geboren voor het vak. Ze wisten al snel dat ze op latere leeftijd mensen van mooie kapsels wilden voorzien. Net als hun vader. ,,Ik heb nooit over iets anders nagedacht”, vertelt de 18-jarige Sam. ,,Ik hou erg van gesprekken voeren en mijn vader kwam bijna elke dag met mooie verhalen en anekdotes thuis. ‘Dit wil ik ook’, dacht ik altijd. De keuze was dus snel gemaakt toen ik van de middelbare school kwam.”

Miroslava Duma met nieuw jaren ’70 kapsel voor zomer 2015 …

Vanaf volgend jaar
complete barbierbehandelingen
bij Fred Vilten

Broer Max heeft tijdens zijn kappersopleiding wel even getwijfeld. ,,Maar dat kwam vooral doordat die studie deels op vrouwenkapsels was gericht en dat is niet echt mijn ding”, verduidelijkt hij. ,,Ik heb wel gewoon mijn diploma behaald, maar heb daarna nog een opleiding tot kok en detaillist gevolgd. Totdat de barbieropleiding in het leven werd geroepen en Sam zich daarvoor inschreef. Toen ben ik daar ook naartoe gegaan en dat vond ik geweldig. Je leert op die school de basistechnieken van het scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren. En daarnaast word je opgeleid tot allround herenkapper. Het is net wat stoerder dan de reguliere kappersopleiding, met meer mannelijke klasgenoten.”
Italiaans scheren
Wat dat betreft is het ideaal dat hun vader Ron een kapsalon runt waar 95% van de klanten uit mannen bestaat. Van huis uit is Fred Vilten een barbierszaak, maar na de opkomst van scheerschuim en scheerapparaten kreeg de kapsalon amper nog een klant die zijn baard wilde laten trimmen of wegscheren. Toch is sinds een paar jaar weer een kentering zichtbaar. Het wordt steeds populairder om als man een stevige baard te laten staan en zorgvuldig bij te houden.

Shag kapsel. Kapseltrend voor herfst winter 16 16 - TRENDYSTYLE

Shag kapsel. Kapseltrend voor herfst winter 16 16 – TRENDYSTYLE

‘Het ene moment knip je
een slager en even later
ben je in gesprek
met een chirurg’

Ron, Max en Sam willen daarop inspelen door vanaf volgend jaar complete barbierbehandelingen aan te bieden. Het kappersgezin begint binnenkort met een speciale opleiding, waarbij ze zichzelf kunnen specialiseren in de Italiaanse manier van scheren. Dat wil zeggen: op de traditionele wijze, met open mes. Ron: ,,Het is niet zo dat we honderden klanten verwachten die dit iedere week willen laten doen, maar we vinden het leuk om te kunnen aanbieden. Het past ook bij de sfeer in onze zaak.”
Sam: ,,Ik denk dat het een succes gaat worden. Zo’n behandeling is namelijk ook echt lekker. Je krijgt een warme doek op je gezicht, een lekkere massage erbij. Het is een hele ervaring en je voelt je daarna weer lekker fris.”
Goed sfeertje
Dit soort ideeën komt deels uit de koker van Max en Sam. Zij zijn perfect op de hoogte van de laatste trends en voegen vers bloed aan de kapsalon toe. Voor Ron is het nog wel even wennen, al die mannen om hem heen. De eigenaar van Fred Vilten Barbers werkte jarenlang met alleen vrouwen samen. ,,En dat is goed bevallen, hoor”, verzekert Ron. ,,We hebben een ontzettend leuk en gemotiveerd team met zeven dames.”
Hij vervolgt: ,,Ik ben wel blij en trots dat Max en Sam voor dit vak hebben gekozen en in deze kapsalon willen werken. Op die manier kan Fred Vilten ook gewaarborgd blijven. Ik blijf nog zeker een jaar of tien bij de zaak betrokken, want ik moet er nog niet aan denken om thuis te zitten. Maar Max en Sam hebben wel de ambitie om het over te nemen.”
Sam: ,,We vinden het heel gezellig werken hier. Onze collega’s zijn leuk en we treffen vaak klanten met veel humor.”
Max: ,,En mochten we het gaan overnemen, blijft de naam en het uiterlijk van de kapsalon hetzelfde. Fred Vilten Barbers klinkt lekker en het sfeertje hier is goed.”
Slager of chirurg
Max en Sam beschikken allebei over karaktereigenschappen die niet onbelangrijk zijn voor een kapper. Ze hebben hun mondje in het midden, zijn geïnteresseerd in de medemens, maken graag een praatje en hebben geen moeite met hard werken. Bovendien zien ze er allebei goed verzorgd uit. ,,Het moet als kapper ook wel een beetje in je zitten om echt interesse te tonen in je klanten en een gesprek met ze aan te gaan”, vindt Ron. ,,Gelukkig hebben onze kappers daar geen moeite mee. Ik vind het vak zelf ook nog steeds ontzettend leuk. Het ene moment knip je een slager en even later ben je in gesprek met een chirurg.”
Hij lacht: ,,Als ik bijvoorbeeld op verjaardagen zit en over bepaalde intellectuele zaken kan meepraten, heb ik het weleens het idee dat mensen denken dat ik heel wat heb gestudeerd. Maar dat komt doordat ik al die verhalen in de kapsalon hoor…”

铁撬>’ alt='[渣画质评测] jaren 也来凑热闹 之 传奇级> 铁撬>’ />[渣画质评测] jaren 也来凑热闹 之 传奇级> 铁撬>

‘Zeker in Volendam
bouw je echt een band
op met mensen’

Sam: ,,Ik heb ook al heel wat verhalen gehoord in mijn nog jonge loopbaan.

jaren 70 retro groene tafellamp keramiek voet set/2 | BarbMama

jaren 70 retro groene tafellamp keramiek voet set/2 | BarbMama

Jaren 70 Haarmode

Kapsels voor mannen en vrouwen van 16, 16, 16, 16 en ouder

Kapsels voor mannen en vrouwen van 16, 16, 16, 16 en ouder

Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven lang

Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven lang

Kapsels jaren 60 mannen

Kapsels jaren 60 mannen

Niet-exclusieve relaties - ADVERSUS NEDERLAND

Niet-exclusieve relaties – ADVERSUS NEDERLAND

Dun haar kapsels mannen

Dun haar kapsels mannen

Het Gat Van De Jaren '70 Stock Foto - Afbeelding: 2781530

Het Gat Van De Jaren '70 Stock Foto – Afbeelding: 2781530

Kapsels jaren 60 mannen

Kapsels jaren 60 mannen

Foto’s haartrends mannen 16 – Herenkapsels plus kapsel foto’s

Interview met Elske DeWall: ,Een hit is niet belangrijk ...

Interview met Elske DeWall: ,Een hit is niet belangrijk …

Dames kapsels halflang haar 16. Kapsel foto’s en trends

loading...

Tags: #jaren 70 haarmode #jaren 70 kapsels #jaren 70 kapsels dames

author
Author: 
  Een checklist die u in gedachten moet houden voordat u naar Haar Kapsel Chinon gaat
  Een checklist die u in gedachten moet houden voordat u naar Haar Kapsel
  Korte Kapsels en kleuren is zo beroemd, maar waarom?
  Korte Kapsels en kleuren is zo beroemd, maar waarom? – Korte Kapsels En
  Waarom je Kapsels moet ervaren Mannen Opzij Kort Minstens één keer in je leven
  Waarom je Kapsels moet ervaren Mannen Opzij Kort Minstens één keer in je
  Tien ongelofelijke feiten over Heren Kapsel Fohnen
  Tien ongelofelijke feiten over Heren Kapsel Fohnen – Heren Kapsel Fohnen Heren Kapsel

  Leave a reply "Zeven kleine maar belangrijke dingen om te observeren in Jaren 15 Haarmode"

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.