The Death Of Mannen Kapsels Door De Jaren Heen

loading...

The Death Of Mannen Kapsels Door De Jaren Heen – Mannen Kapsels Door De Jaren Heen

“Togo is een klein land in West-Afrika”, vertelt Folly, die in België Isabel Steenbergen uit Herk-de-Stad leerde kennen en daar met haar zes jaren geleden kwam wonen. “Eerst zijn we – mijn ouders met mijn twee zussen en een broer – in Mechelen gaan wonen. Ondertussen woont een zus in Groot-Brittannië, de andere in Ruisbroek en mijn jongere nog broer bij mijn ouders, die nu ook in Herk-de-Stad zijn komen wonen. “Van in mijn kindertijd in Togo was ik al gek op het knippen van de haren van mijn broer en mijn vader. Geen haar op mijn hoofd dat er toen aan dacht om daarvan ooit mijn beroep te maken. De klik kwam er toen ik op mijn 19de bij mijn zus in Groot-Brittannië verbleef. Zij tipte mij om eens in de barber’s shop bij haar om de hoek een kijkje te gaan nemen. Die geur van scheerzeep, muziek, een chillruimte, een bar…. mijn ogen vielen open van verbazing toen ik daar binnenstapte. Ik voelde me de koning te rijk dat ik er ook een handje mocht toesteken. Nu had de microbe mij pas echt te pakken. Ik ben meteen een opleiding gaan volgen. In Engeland heb ik ook die stijl jaren ’50 leren kennen. Van mijn vader en broer kende ik alleen het kroeshaar.”

Kapsels door de jaren heen | Volmaakt misvormd

Kapsels door de jaren heen | Volmaakt misvormd

Na zijn terugkeer naar België ging de kapperspassie zes maanden in de koelkast, tot Kouessan wat kon gaan klussen bij een kapper in het Brusselse. “Met ondertussen een andere job ernaast – als glassnijder bij Boermans in Hasselt – en twee dochtertjes was pendelen naar de hoofdstad niet langer haalbaar. Mijn vrouw spoorde me aan om in ons eigen huis een salon in te richten en zo heeft de kinderkamer een transformatie gekregen. De dochters kunnen nu in een grotere kamer op de verdieping terecht.”

“De kapsels van de jaren ’50 en ’60, dat is mijn stijl. Dat waren mannen met uitstraling die hun haren perfect verzorgden, altijd met een kam in de zak liepen. Die stijl van kapsels heeft zich door de jaren heen bewezen. Mijn kapsel? Ontkrullen, langer maken… alles heb ik eraan gedaan om zo’n jaren ’50-kapsel te krijgen, maar met mijn kroeshaar is dat onbegonnen werk. Mijn regel is nu: de haren volgen. Strak haar behouden, de troeven van krullen versterken.”

Mannenkapsels 7 - Mannenkapsels 7

Mannenkapsels 7 – Mannenkapsels 7

” Ook scheren en baardverzorging neemt Kouessan voor zijn rekening. “Een baard vereist goede verzorging. Anders trekt die op niks. Een baard is als een borst, zegt een collega. Hoe beter die is verzorgd, des te meer springt hij in het oog. Trimmen, contourlijn van de baard versterken,… Een verzorgingsbeurt van de baard neemt zowat 20 minuten in beslag. Een bezoek aan het kapsalon moet voor een man een heerlijk moment zijn om naar uit te kijken. Zelfs uit Tongeren en Maaseik zakken klanten naar hier af.”

Openingsuren: op afspraak

Kapsels en haarverzorging: Beroemde kapsels door de jaren heen

Kapsels en haarverzorging: Beroemde kapsels door de jaren heen

Folly’s Barbershop

Keernestraat 28

Mannen Kapsels Door De Jaren Heen | kapsels heren | Pinterest

Mannen Kapsels Door De Jaren Heen | kapsels heren | Pinterest

3540 Herk-de-Stad

tel. 0476 58 33 Media

Herenkapsels door de jaren heen - Style for men - Luxe designer ...

Herenkapsels door de jaren heen – Style for men – Luxe designer …

Mannen Kapsels Door De Jaren Heen

Kapsels en haarverzorging: Kapsels Brad Pitt door de jaren heen ...

Kapsels en haarverzorging: Kapsels Brad Pitt door de jaren heen …

loading...

Tags: #mannen kapsels door de jaren heen

author
Author: 
  Hoe Herenkapsels 11 Plus 11 uw bedrijfsstrategieën gaat veranderen
  Hoe Herenkapsels 11 Plus 11 uw bedrijfsstrategieën gaat veranderen – Herenkapsels 50 Plus
  Waarom Kapsels Halflang Haar haar tot nu toe zo populair was geweest?
  Waarom Kapsels Halflang Haar haar tot nu toe zo populair was geweest? –
  Hoe Moderne Herenkapsels Kort uw winst kunnen vergroten!
  Hoe Moderne Herenkapsels Kort uw winst kunnen vergroten! – Moderne Herenkapsels Kort James
  Dit is hoe Kapsels Halflang Rood Haar eruit zal zien in 14 jaar tijd
  Dit is hoe Kapsels Halflang Rood Haar eruit zal zien in 14 jaar

  Leave a reply "The Death Of Mannen Kapsels Door De Jaren Heen"

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.