De reden waarom iedereen van Leuke Kapsels Met Krullen houdt

Posted on

De reden waarom iedereen van Leuke Kapsels Met Krullen houdt – Leuke Kapsels Met Krullen

In geen maand scoren aandelen gemiddeld genomen slechter dan in september. Columnist Mark Hulbert van Markech adviseert desondanks vooral niets te veranderen aan het beleggingsbeleid.

loading...
Beste Korte Kapsels Krullen 2018 Korte Gelaagde Bob Met ...
Beste Korte Kapsels Krullen 2018 Korte Gelaagde Bob Met …

Inkoop eigen aandelen drijft rendement niet

September is sinds 1896 de maand met verreweg het slechtste trackrecord van de Amerikaanse Dow Jones-index met een gemiddeld verlies van 1,03%, terwijl het gemiddelde van de andere maanden +0,76% is. Alleen februari en mei hebben ook een negatieve balans, beide van -0,1%.

Voor de twee wereldoorlogen was het septemberverlies het grootste maar ook daarna hielden de verliezen aan. Dat verlies doet zich overigens breed voelen. De Dow verloor sinds 1950 gemiddeld 0,8% in de maand september. Voor de S&P 500 geldt een verlies van 0,5%. En in Europa daalde de MSCI Europe-index vanaf 1969 in september met gemiddeld maar liefst 1,7%, zo schreef Corné van Zeijl vorig jaar al in een column voor het FD.

Haar vlechten en opsteken
Haar vlechten en opsteken

Van Zeijl berekende de kans op aandelenverlies in september op 57,4%, terwijl dat voor de overige elf maanden gemiddeld 36,3% is.

Pas de laatste 20 jaar heeft september zijn roep als slechtste maand van het jaar enigszins verloren. Voor de Dow waren in deze periode januari, juni en augustus net iets slechter. En de laatste acht jaar springt ons februari eruit als een slechte maand, zo blijkt uit cijfers van Ed Yardeni. 

Wat kan de oorzaak zijn voor de slechte gang van aandelenzaken in september? En: moeten beleggers daarom nu verkopen? Mark Hulbert, columnist bij Market Watch, zou dat onverstandig vinden. 

Leuke haar ideeen voor krullen
Leuke haar ideeen voor krullen

Mark Hulbert

Hij kent de verschillende verklaringen voor de slechte septembermaand, maar vindt ze geen van allen overtuigend. Ze zijn er met de haren bijgetrokken, oordeelt hij. Wat denkt u?

Kapsels halflang krullend haar 11 - YouTube
Kapsels halflang krullend haar 11 – YouTube

1. Vakantie is duur. Beleggers zijn na thuiskomst geneigd meer te verkopen dan te kopen.

2. Na Labour Day – in de VS op 3 september – gaan de volumes op de beurs doorgaans wat omhoog. Dat kan samen met punt 1 voor een bearish stemming zorgen.

3. Veel beleggingsfondsen hebben een gebroken boekjaar dat eindigt op 30 september. September is dus een goed moment voor window dressing, waarbij de slechtst presterende aandelen worden verwijderd uit de portefeuille om een beter beeld af te geven naar beleggers.

Koket kort kaspel met krullen die opveren bij elke beweging
Koket kort kaspel met krullen die opveren bij elke beweging

 4. September is een dure maand voor veel mensen als de kinderen weer naar school gaan. Tijd om winst te nemen en afscheid te nemen van wat aandelen om zo de portemonnee te vullen.

Volgens Hulbert snijden de verklaringen weinig hout. Window dressing kan bijvoorbeeld ook positief uitwerken als beleggingsfondsen nog snel een paar van de winnaars van het voorbije jaar toevoegen aan de portefeuille. Bovendien vindt ook aan het einde van het jaar window dressing plaats terwijl december niet geldt als
Leuke Kapsels Met Krullen

Herenkapsels: 11 ideeën voor golvend en krullend haar
Herenkapsels: 11 ideeën voor golvend en krullend haar
leuke kapsels lang haar 2018 - korte kapsels dames : korte ...
leuke kapsels lang haar 2018 – korte kapsels dames : korte …
Korte krullen kapsels 2016
Korte krullen kapsels 2016
Kapsels en haarverzorging: Leuke kapsels voor meiden die ...
Kapsels en haarverzorging: Leuke kapsels voor meiden die …
Inspiratie: hippe kapsels voor krullenkoppen
Inspiratie: hippe kapsels voor krullenkoppen
Halflang haar, de leukste kapsels voor dit najaar | Beauty Rubriek
Halflang haar, de leukste kapsels voor dit najaar | Beauty Rubriek
loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.