De achtergrond van Hal Kapsels Zwart Haar begrijpen

Posted on

De achtergrond van Hal Kapsels Zwart Haar begrijpen – Hal Kapsels Zwart Haar

Terwijl de groei van indexfondsen onverminderd doorgaat, blijven actieve ETF’s achter bij de verwachtingen. Oorzaak: tegenvallende rendementen, hoge kosten en weinig vergelijkingsmateriaal.

loading...
Ombre zwart haar - YouTube
Ombre zwart haar – YouTube

ETF-recensie: De slankste ETF

Dat indexfondsen (ETF’s) een steeds groter marktaandeel krijgen is bekend. Maar niet alle ETF’s gaat het voor de wind. De zogenoemde actieve ETF’s – een tussenvorm tussen indexfondsen en actieve beleggingsfondsen – blijven achter bij de verwachtingen. 

Hal kapsels zomer 2018
Hal kapsels zomer 2018

Volgens Lara Crigger van Media het belegd vermogen in actieve ETF’s momenteel 59 miljard dollar, wat neerkomt op slechts 2% van het totaal in ETF’s. De oorzaak daarvoor zijn volgens Crigger divers. Het heeft te maken met weinig overtuigende resultaten, hoge kosten en een gebrek aan een trackrecord.

Als de actieve ETF’s nader onder de loep worden genomen dan blijkt dat het bij de 225 fondsen vooral draait om obligatiefondsen. Actieve ETF’s die zich richten op aandelen zijn vrij zelden. Wel zijn er relatief veel die zich richten op grondstoffen en andere alternatives zoals de blockchain-technologie of infrastructuur.

25+ beste ideeën over Kort Donker Haar op Pinterest ...
25+ beste ideeën over Kort Donker Haar op Pinterest …

De reden voor deze focus op obligaties, grondstoffen en alternatives heeft te maken met de complexiteit van deze markten. Zelfs de meest fervente liefhebbers van indexfondsen neemt volgens Cregg bij obligaties vaak liever een actieve fondsbeheerder in de hand, omdat deze kan helpen alle valkuilen te omzeilen in deze ingewikkelde markten. 

De vraag is alleen of het helpt. En daar is Cregg kritisch. Volgens haar zijn de resultaten eerder tegenvallend. Er zijn wel een aantal actieve ETF’s die hun benchmark ruim verslaan, maar dat zijn vooral relatief kleine grondstoffenfondsen. Bij de actieve obligatie-ETF’s zijn de resultaten eerder mager.

Pixiekapsel met krullende piekjes en haar dat de nek streelt
Pixiekapsel met krullende piekjes en haar dat de nek streelt

De laatste 12 maanden bedroeg de outperformance volgens Cregg gemiddeld 1,7%. Dat is maar net genoeg om de relatief hoge beheerkosten te kunnen betalen.

Deze schommelen bij de grotere actieve ETF’s tussen de 0,2% en 1% en liggen gemiddeld rond de 0,5%. Dat is voor een ETF extreem veel. Het is ook meer dan de meeste smart-bèta ETF’s, die net als actieve ETF’s afwijken van de index,  maar dat niet doen op basis van menselijk advies, maar van de computer.

10+ beste ideeën over Kort Zwart Haar op Pinterest - Zwart ...
10+ beste ideeën over Kort Zwart Haar op Pinterest – Zwart …

Voor definitieve conclusies over de actieve ETF’s is het volgens Cregg nog te vroeg, omdat ze daarvoor te kort bestaan. Zelfs de oudste zijn amper vijf jaar oud. “Het ontbreekt daardoor aan goede data”, schrijft zij. Ofwel, pas over een paar jaar kunnen we met enige zekerheid zeggen of de actieve ETF’s een goede aanvulling vormen op het palet aan actieve en pieve fondsen in de markt.

Hal Kapsels Zwart Haar

Kapsels Voor Zwart Haar Royalty-vrije Stock Foto ...
Kapsels Voor Zwart Haar Royalty-vrije Stock Foto …
25+ beste ideeën over Zwarte Kapsels op Pinterest - Zwarte ...
25+ beste ideeën over Zwarte Kapsels op Pinterest – Zwarte …
Zwart haar met rood of koper kleurige accenten zijn ...
Zwart haar met rood of koper kleurige accenten zijn …
25+ beste ideeën over Korte zwarte kapsels op Pinterest ...
25+ beste ideeën over Korte zwarte kapsels op Pinterest …
Modieus kort zwart haar met zilveren highlights
Modieus kort zwart haar met zilveren highlights
loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.