14 eenvoudige (maar belangrijke) dingen om te onthouden over Herenkapsels 14 Plus

14 eenvoudige (maar belangrijke) dingen om te onthouden over Herenkapsels 14 Plus – Herenkapsels 65 Plus

Iedereen kan geld verdienen. Oké: iedereen met gezond verstand kan geld verdienen. In dit artikel kijken wij naar mogelijkheden om je vermogen te vergroten zonder behulp van exceptionele talenten (dus je hoeft geen profvoetballer te zijn), maar met behulp van slimme, verstandige handelingen.

Afbeelding kapsels

Afbeelding kapsels

Het doel van deze tips is dan ook niet ‘rijk worden’ of – zoals wel vaker te lezen valt op internet – in een paar stappen miljonair worden. Dat soort artikelen mag je gerust met een korreltje zout nemen. Die tips komen namelijk zelden van ervaringsdeskundigen, althans: ik neem aan dat de meesten van mijn collega-redacteuren net als ik óók geen miljonair zijn. Deze tips zijn bedoeld om jou binnen je mogelijkheden aan te sporen tot nadenken, verstandig handelen en het maken van de juiste keuzes.

Een vermogen opbouwen is altijd verstandig, maar voor onze generatie wellicht bittere noodzaak. Dat is wellicht een beetje gechargeerd, maar het feit is wel dat het met rentes en pensioenen niet echt lekker op wil schieten. De toekomst ziet er daarbij ook niet bepaald rooskleurig uit op dit gebied. Alles wat je zelf aan vermogen op kunt bouwen is een mooie plus. Daarbij is het zo dat je nu op een punt in je leven bent aangekomen waarop het niet echt meer geaccepteerd is om bij een kapotte wasmachine met de handen in het haar te zitten omdat je geen nieuwe kunt betalen.

Vermogen opbouwen, begint met het genereren van voldoende basisinkomen. ‘Voldoende’ is natuurlijk een vage term, een subjectieve bovendien. Wat voor de één (ruim) voldoende is, is voor de ander maar net toereikend. Je kunt spreken van voldoende wanneer je na al jouw verplichtingen en (vaste) lasten structureel een bedrag overhoudt dat je kunt sparen of investeren.

Voldoende inkomen hebben, staat niet per definitie gelijk aan veel verdienen. Met een netto inkomen van 2000 euro per maand kun je prima leven als je betaalbaar woont en verder niet al te veel lasten hebt. Evenzo kun je met een inkomen van vijfduizend euro per maand niet rondkomen als jij duur woont, een dure auto rijdt en aan de lopende band al je centen uitgeeft aan dure spullen en nieuwe gadgets.

De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen is: is mijn inkomen voldoende voor het opbouwen van een vermogen?

14 best eyebrows images on Pinterest

14 best eyebrows images on Pinterest

De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen is: is mijn inkomen voldoende voor het opbouwen van een vermogen? Zo ja, dan kun je verder met de volgende stappen. Zo niet, dan zijn er in de basis drie opties mogelijk: accepteren dat je niet structureel aan een vermogen kunt bouwen, je kosten verlagen of je inkomsten verhogen.

Van die drie opties klinkt het verhogen van je inkomsten als de moeilijkste optie. In zekere zin is dat het ook, maar vrijwel niets is onmogelijk. Niemand zei je ook dat het eenvoudig zou zijn. Als je inkomen ontoereikend is, kun je simpelweg meer inkomen genereren door extra te werken, desnoods in de vorm van een bijbaan.

Wat wil jij bereiken met je vermogen? Hoeveel wil jij op je bankrekening hebben staan? Alles start hier. Met een gedegen plan creëer je houvast en maak je jouw progressie meetbaar. Hoe ambitieus (of realistisch) je bent hangt af van jouw situatie, maar ambitie kan nooit kwaad. In dit geval kun je beter te hoog inschieten dan veel te laag inschieten en je doel eenvoudig halen.

Voortbordurend op het genereren van meer inkomen: zo gek is die gedachte niet. Auteur Thomas C. Corley spendeerde vijf jaar aan het onderzoeken van de carrières van self-made miljonairs. 65 procent van alle door hem onderzochte miljonairs had drie inkomstenbronnen en velen hadden zelfs nóg meer bronnen (45 procent had vier bronnen, 29 procent had er vijf).

Nu kun je zeggen: die miljonairs hebben makkelijk praten, want als je geld hebt, kun je makkelijker geld maken. Vergeet echter niet dat het hier gaat om self-made miljonairs en hun levens voordat zij miljoenen vergaarden. Het genereren van meerdere inkomstenbronnen kan dus een manier zijn om je vermogen te vergroten.

Herenkapsels grijs haar

Herenkapsels grijs haar

Nogmaals en wellicht ten overvloede: ‘miljonair worden’ hoeft echt niet jouw doel te zijn. Wanneer jij jouw inkomen uit meerdere bronnen vergaart, kan dit er echter wel voor zorgen dat jouw vermogen groeit. De sleutel is niet alleen dingen vinden waar je succesvol in bent, maar ook het managen van risico’s. Als jij een tweede bron van inkomsten aan wil boren, begin dan laagdrempelig en ga niet voor snelle verleidingen met een hoog risico. Slow and steady does it. Het uitgangspunt moet zijn: een overschot (desnoods slechts klein) aan inkomen genereren om structureel iets op te kunnen bouwen.

Sparen voor die vette rente is al jaren niet meer aan de orde, maar dat maakt sparen niet minder relevant. Wie vermogen op wil bouwen, doet er verstandig aan om spaargeld voor een bepaalde tijd vast te zetten. Dat is nu een flinke investering en wellicht een behoorlijke aanslag op jouw koopkracht, maar het is wel een uitstekende manier om op een door jou te bepalen moment in de toekomst een vooraf bepaald vermogen te hebben.

Wie bijvoorbeeld op zijn 25ste start met tweehonderd euro per maand sparen en dit op zijn 50ste vrij wil laten komen, heeft dan minimaal zestigduizend euro extra, nog exclusief eventuele rente. Met ijzeren discipline kun je dit ook doen zonder het geld vast te zetten, maar deze mogelijkheid vormt wel een ijzersterke stok achter de deur. Daarbij: hoe meer je automatiseert, hoe beter dit werkt.

Om geld te kunnen verdienen, moet je jezelf in staat stellen om geld te kunnen verdienen: dat is het adagium van self-made miljonair Tucker Hughes (die op zijn 22ste zijn eerste miljoen had verdiend). Tegenover Business Insider UK vertelt hij waar hij in gelooft: ‘Aandacht heeft geen oneindige reserve. Een gebrek aan aandacht kan je productiviteit verminderen. Hoeveel je ook kunt hebben: na verloop van tijd ga je suboptimaal presteren. Bewaar je mentale power door je te richten op beslissingen die snel en eenvoudig kunnen worden omgedraaid, mocht dat nodig zijn. Plan zo veel je kunt zodat je herhalende acties op de autopilot kunt uitvoeren. Ik weet wat ik morgen aantrek naar mijn werk en wat ik elke ochtend als ontbijt neem. Jij ook?‘

De kern van het verhaal geldt voor iedereen die optimaal wil presteren: stel jezelf in staat om zo lang en effectief mogelijk bezig te zijn met je kerntaak; met datgene dat bijdraagt aan jouw doelen.

Popular Hairstyles For Men David Beckham | Men Hairstyles Ideas ...

Popular Hairstyles For Men David Beckham | Men Hairstyles Ideas …

Wanneer het geld binnen begint te komen, is de verleiding groot om mee te gaan in je nieuwe cashflow. Dit is nu juist wat je zo lang mogelijk zou moeten voorkomen als jij je echt wil focussen op een financieel aantrekkelijke toekomst. Waarom zou je direct die nieuwe tv of die nieuwe auto moeten kopen wanneer je voor het eerst een lekker bedrag op je rekening bijschrijft? Dat het geld lekker binnen begint te komen, betekent namelijk niet dat dit altijd zo blijft. Juist in vette tijden is het essentieel om wat ‘vlees op de botten’ te hebben. Je hebt een doel gesteld: blijf zo veel mogelijk naar dit doel toewerken tot je het bereikt hebt.

Het mooie aan het stellen van doelen is dat je gerichte acties kunt ondernemen om deze doelen te realiseren. Geld verdienen en een vermogen opbouwen is in negentig procent van de gevallen geen kwestie van geluk, maar van logisch nadeken en verstandige beslissingen nemen. Geen van beide kun je doen zonder de juiste kennis van zaken. Blijf daarom hongerig. Heb je iets gevonden waar je goed in bent en waarmee je een goede boterham kunt verdienen, zorg er dan ook voor dat je on top of the game blijft. Kennis is macht en dat geldt in veel facetten. Als je niet volledig gebruik maakt van je capaciteiten haal je niet het maximale uit de situatie. Wereldvoetballers als Ronaldo en Messi blijven ook dag in dag uit trainen en investeren in henzelf. Jij zou jezelf ook moeten zien als ‘topsporter’ in de discipline waar jij goed in bent.

Om optimaal vermogen op te bouwen, dien je soms geld te investeren. Waarom zou je geen financieel adviseur raadplegen? Deze heeft gedegen kennis van de materie en kan jou hoogstwaarschijnlijk voorzien van nuttige adviezen en tips waar jij nog niet van op de hoogte was. Een goede adviseur kan je bovendien helpen om je doelen (bij) te stellen en de weg hier naartoe te concretiseren. Een periodieke check bij je adviseur heeft hetzelfde effect als je spaargeld vastzetten: het is een prima stok achter de deur.

Vond je dit artikel interessant en wil je nog meer soortgelijke artikelen lezen? Wij schrijven regelmatig over geldzaken, onder andere over:

– Waarom durven wij niet te zeggen dat geld wél gelukkig maakt?
– Wat te doen met spaargeld bij een negatieve rente?
– Wil je salarisverhoging? Zo krijg je het
– Het verschil tussen spenderen en verspillen

Festool Kantenanleimer KA 14 Plus CONTURO, 14.14,14

Festool Kantenanleimer KA 14 Plus CONTURO, 14.14,14

24-06-2017 -Mitchell van der Koelen

Herenkapsels 65 Plus

KS Plant | Fastrac 14 - 14 Plus

KS Plant | Fastrac 14 – 14 Plus

Extra korte kapsels dames 14

Extra korte kapsels dames 14

Foto’s haartrends mannen 14 – Herenkapsels plus kapsel foto’s

Manne kapsels

Manne kapsels

Photos of Men’s Haircuts: Business Man’s Haircut | Hairstyles …

Kapsels halflang 14 plus

Kapsels halflang 14 plus

NEW $14-Plus Size 14W Sand Beige Dressy Stretch Belted ...

NEW $14-Plus Size 14W Sand Beige Dressy Stretch Belted …

14 best Hair images on Pinterest | Hairstyle ideas, Awesome hair ...

14 best Hair images on Pinterest | Hairstyle ideas, Awesome hair …

Korte chique kapsels

Korte chique kapsels

Leave a Reply